Skip to content

WillWohnen / Ingatlanbefektetés

Mit jelent az ingatlanbefektetés?

Az ingatlanbefektetés egy olyan pénzügyi stratégia, amelyben ingatlanokba fektetünk pénzt, és ezeket tartunk vagy értékesítünk a jövedelem és a hosszú távú értéknövekedés érdekében. Az ingatlanbefektetés kiváló lehetőséget kínál a stabil jövedelemre és az értékállóságra, valamint a pénz értékének védelmére az idő múlásával. A befektetők az ingatlanok által nyújtott passzív jövedelmet, a piaci növekedésből származó hozamot és az infláció elleni védelmet is értékelik az ingatlanbefektetésekben.

Először is fontos tisztában lenni azzal, hogy az ingatlan, amelyben élsz, nem befektetés. Ez a Te tulajdonod, érzelmileg kötődsz hozzá és nehezen tudsz megválni tőle, amikor szeretnéd a pénzedet más típusú befektetésbe vagy egy másik ingatlanba átcsoportosítani. Ezért csak azt tekintheted befektetésnek, amelyet a befektetésre szánt pénzedből vásároltál, esetleg örököltél, és amelyben nem laksz, azt bármikor könnyen piacra tudod dobni.

Az ingatlanbefektetések legfontosabb szabálya, hogy a profit a vásárláskor keletkezik, azaz minél jobb áron jutunk hozzá egy ingatlanhoz, a folyamat végén annál nagyobb bevételre tehetünk szert. 

A befektetést befolyásoló tényezők

Ingatlanbefektetési tanácsadóként törekvésünk, hogy sikeres befektetési lehetőségeket kínáljunk ügyfeleink számára. Célunk az, hogy az ingatlanpiac sokszínűségéből kiemelkedő és megbízható befektetéseket találjunk, amelyek hozzájárulnak ügyfeleink pénzügyi céljainak eléréséhez.